Net als in Nederland gaan de Laotianen naar hun buurland Thailand om goedkoop benzine te tanken  

NONG KHAI:- Elke dag komen er meer dan 2.000 Lao-mensen in de provincie Nong Khai aan nadat de grenscontrolepost tussen Thailand en Laos werd heropend.

Sommige Thais smokkelen benzine naar Laos om daar winst te maken op de brandstofverkoop, zo liet het plaatselijk douanekantoor weten.

Khun Pakin Tiabkam, hoofd van de douanekantoor Nong Khai zei dat er momenteel 2.000 mensen de grenspost per dag passeren, tegenover 300 mensen per dag voordat de reisbeperkingen werden opgeheven.

En vertelde dat er 30.000 buitenlanders tussen 9 en 31 mei de grenscontrolepost van Nong Khai waren overgestoken en dat 28.000 Thai naar Laos zijn gereisd.  Ook kwamen 5.500 auto’s met buitenlandse kentekenplaten het koninkrijk binnen en reisden 1.700 auto’s uit Thailand naar het buurland.

Verslaggevers zeiden dat veel inwoners uit Laos benzinestations in Nong Khai bezochten om hun benzinetank te vullen voordat ze terugkeerden naar Vientiane, de hoofdstad van Laos.  De huidige winkelprijs in Laos is ongeveer 10 baht hoger dan in Thailand.

Met de wisselkoers van 450 Laotiaanse kip per baht, is de verkoopprijs van benzine 95 octaan in Laos 52,82 baht per liter.  Benzine wordt geciteerd als 41,26 baht per liter en diesel voor 40,35 baht per liter.

In Thailand is de verkoopprijs van benzine 95 octaan 51,91 baht per liter.  Benzine kost 44,50 baht per liter en diesel 32,59 baht per liter.

Met slechts 25 kilometer tussen Vientiane en Nong Khai, rijden veel Lao’s naar Thailand voor zaken en reizen.  Velen verlaten Nong Khai ook met een volle tank, aangezien de benzineprijzen in Laos hoog zijn en de vraag net als in Nederland met de dag stijgt.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!