Nestlé opent in Rayong een fabriek voor nat voer voor huisdieren 

RAYONG:- De producent van consumptiegoederen Nestlé heeft een Nestlé Purina PetCare-fabriek van 5 miljard baht op het industrieterrein Amata in Rayong geopend.

De officiële opening van de fabriek in de provincie Rayong markeert een mijlpaal voor het bedrijf in het produceren van hoogwaardig natvoer voor huisdieren voor zowel de binnenlandse als de internationale markt.

Het ligt ook in lijn met wereldwijde trends die hebben geleid tot meer gezinnen met huisdieren.  Als gevolg hiervan is de vraag naar premium dierenvoeding in Thailand en in de hele regio sterk toegenomen.

Mr. Victor Seah, voorzitter en chief executive van Nestlé Indochina, zei dat de provincie Rayong een strategische locatie is voor de nieuwe fabriek.

“Rayong is een ideale strategische locatie. Thailand biedt gemakkelijke toegang tot hoogwaardige grondstoffen en is logistiek handig om producten te leveren in heel AOA [Azië, Oceanië en Afrika], met name de Asean-regio, een opkomende markt met een enorm potentieel voor onze  dierenverzorging”, zegt hij.

“Met een investering van 5 miljard baht versterkt de nieuwe Purina-fabriek Nestlé’s langetermijnengagement om zaken te doen in Thailand en creëert het tegelijkertijd hoogwaardige banen voor de lokale gemeenschap.”

De nieuwe Rayong-fabriek zal de aanwezigheid van Nestlé Purina PetCare in het segment van de enkelvoudige producten voor nat kattenvoer vergroten, een prioriteitscategorie voor het bedrijf.

“Het eerste land waarop we ons richten voor de export is Japan, een belangrijke markt die zeer bekend staat om zijn hoge normen en eisen voor de beste productkwaliteit”, aldus de heer Grunenwald.

“Het voldoet aan de veeleisende Japanse regelgeving en het voldoen aan de verwachtingen van veeleisende Japanse consumenten zeker voor de hoge kwaliteit van de producten die we maken in de nieuwe Nestlé-fabriek. Export naar de Asean en andere belangrijke markten zal snel volgen gedurende de rest van het jaar.”

De eerste Nestlé Purina PetCare-fabriek werd in 2010 geopend in Thailand op het industrieterrein Amata.  Het produceert droog honden- en kattenvoer.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand  
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!