Negen van de tien Thais accepteert LHBTQ+-mensen terwijl sociale tolerantie toeneemt, zo blijkt uit een opiniepeiling in Thailand 

BANGKOK:- Een grote meerderheid van de Thais accepteert LHBTQ+-mensen als vrienden, collega’s en familieleden, volgens een nieuwe peiling van het Nationaal Instituut voor Ontwikkelingsadministratie, afgekort het Nida geheten.

De acceptatie van LGBTQ+ – lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, queers en andere – mensen is toegenomen uit enquêtes die in 2018 en 2019 zijn gehouden.

De laatste peiling werd gehouden van 8 tot 10 juni onder 1.310 respondenten van 15 jaar en ouder met verschillende landelijke en beroepsmatige achtergronden.

Op de vraag of ze LHBTQ+-vrienden of collega’s accepteerden, antwoordde 92,82 procent ja, terwijl 7,18 procent nee zei.

Op de vraag of ze een LHBTQ+-persoon als familielid zouden accepteren, antwoordde 90,61 procent ja en 9,31 procent nee, terwijl 0,08 procent onzeker was.

Op de vraag of LHBTQ+-mensen hun geslachtstitel vóór hun naam zouden moeten kunnen veranderen, antwoordde 63,59 procent ja, 36,18 procent nee en 0,23 procent was onzeker.

Van de 833 respondenten die het eens waren met titelwijzigingen, zei 57,62 procent dat alle LGBTQ+’ers dit zouden moeten kunnen doen, terwijl 42,38 procent zei dat dit recht alleen zou moeten gelden voor degenen die een geslachtsverandering hebben ondergaan.

Gevraagd naar de Wetsvoorstel burgerlijk partnerschap om het homohuwelijk te legaliseren, was 79,62 procent het eens met de verhuizing, terwijl 20,38 procent het oneens was.

Op de vraag of officiële documenten een extra vakje moeten hebben om aan te kruisen voor LHBTQ+-mensen, was 77,63 procent het ermee eens, 22,14 procent oneens en 0,23 procent twijfelde.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!