Negen gidsen uit Hat Yai hebben zelfmoord gepleegd doordat de Covid19 pandemie de reisindustrie daar tegen de grond heeft gestoten.

HAT YAI:- Dat het in de zuidelijke provincie Hat Yai armoe troef is in de toeristensector, blijkt wel uit het feit dat negen reisleiders zelfmoord hebben gepleegd terwijl andere het dievenpad zijn opgegaan, zo liet een woordvoerder uit de provinciale toeristische industrie weten.

De pandemie heeft zo’n monsterlijke impact op de Hat Yais-reisindustrie dat maar liefst negen reisleiders zelfmoord hebben gepleegd sinds 2019 en meer dan 600 in het Songkhla-district hun baan hebben verloren.

De voorzitter van de Songkhla Professional Guides Association, Wittaya Lim, schilderde het gruwelijke beeld deze week aan verslaggevers.  Hij zei dat er meer dan 600 reisleiders in het district werkloos waren geworden. Elke dag moeten sommigen van hen de sociale media nauwlettend volgen om te zien waar voedsel wordt uitgedeeld.

Tientallen gidsen zijn nadat ze hun baan waren kwijtgeraakt en terug naar hun geboorteplaats gekeerd. Sommige gidsen keerden terug naar Bangkok en lijden aan depressies en sommigen zijn zelfs betrapt op stelen.

“Het ministerie van Toerisme en Sport moet gidsen in het hele land helpen vanwege werkloosheid.  Er zou een soort compensatie en volledige vaccinatiemaatregelen voor hen moeten zijn, aangezien het ook frontliniepersoneel is dat rechtstreeks door de pandemie is getroffen”, pleitte Wittaya.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!