Verplichte coronatest voor reizigers blijft gelden

~ARS LONGO VITA BREVIS~
(De kunst blijft lang en het leven is kort)

DEN HAAG:- Iedereen die vanuit een risicogebied naar Nederland wil reizen, moet voor vertrek een negatieve uitslag van zowel een PCR-test als een sneltest laten zien. Die verplichting blijft gelden, zo heeft het gerechtshof in Den Haag gisteren bepaald.

Actiegroep Viruswaarheid eiste in een kort geding dat de verplichting zou worden geschrapt, of dat die in elk geval niet voor Nederlandse burgers zou gelden. Het gerechtshof wees dat af, net als de rechtbank eerder.

De zaak was, met steun van Viruswaarheid, aangespannen door een vrouw die eind vorig jaar vanwege familieomstandigheden naar Israël was gereisd. Tijdens haar verblijf daar werd de testplicht ingevoerd. De vrouw zegt dat meer dan tachtig van haar familieleden tijdens de Holocaust zijn vermoord in het vernietigingskamp Auschwitz en dat andere familieleden het slachtoffer werden van medische experimenten. Daarom weigert zij nu elke gedwongen medische behandeling en volgens haar valt een verplichte coronatest daar ook onder.

Het gerechtshof was het daar niet mee eens. In de grondwet staat dat de overheid de plicht heeft om maatregelen te nemen om de volksgezondheid te beschermen. Dat kan ten koste gaan van iemands rechten.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  NOS.nl
Content: Olleke Bolleke in Nederland
Bron: NOS.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!