Nederlandse filmers vragen aandacht voor waterprobleem Bangkok

THAILAND:- De Thaise hoofdstad Bangkok staat bekend om zijn kwetsbaarheid voor overstromingen vanwege de ligging in een laaggelegen delta en snelle verstedelijking. Klimaatverandering en slechte stadsplanning hebben ook bijgedragen aan de overstromingsproblemen van de stad. De overheid heeft stappen ondernomen om het probleem aan te pakken, maar het blijft een hardnekkige uitdaging voor de stad. Vijf jonge Nederlandse filmmakers gaan in het kader van hun opleiding in de vorm van een documentaire aandacht besteden aan dit steeds urgenter wordende probleem.

Nederland staat al vele tientallen jaren internationaal bekend om zijn uitzonderlijke knowhow en expertise op het gebied van waterbeheer. Nederlandse bedrijven spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol bij het oplossen van de waterproblematiek in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Datzelfde geldt bij de ontwikkeling en realisatie van het masterplan dat werd gemaakt voor de Amerikaanse stad New Orleans na de verwoestende orkaan Katrina. 

Proactief
Ook de Thaise hoofdstad Bangkok wordt als sinds jaar en dag geteisterd door frequente overstromingen, maar er is nog weinig structurele aandacht voor dit probleem. Vijf studenten aan de Dutch Filmers Academy in Eindhoven (Eef Caubo, Lizzy Hubers, Wieneke Manders, Roseanne Körver en Tomas Slingerland) hebben in het kader van hun studie het plan opgevat een documentaire te gaan maken om daarmee aandacht te genereren voor de ‘zinkende stad’, zoals Bangkok door velen al wordt genoemd. 

Om hun ambitieuze plannen te kunnen realiseren zijn de studenten inmiddels gestart met een crowdfunding om voor hun docu ‘The Drowning City’ onder meer de benodigde apparatuur te kunnen huren. Doneren kan via een crowdfundingspagina op ‘Voor de Kunst’.

Noot voor de redactie: nadere informatie over het filmproject ‘The Drowning City’ en de daaraan gekoppelde crowdfunding actie bij Eef Caubo (tel. 06-13532999, eefcaubo@gmail.com).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!