Nederlands kabinet voert op 15 mei een quarantaineplicht voor reizigers is: boete 95 Euro

~ER AAN MOETEN GELOVEN~
(Of iemand wil of niet, het moet toch gebeuren)

DEN HAAG:- Het kabinet wil op 15 mei de al eerder aangekondigde quarantaineplicht invoeren voor reizigers uit hoogrisicogebieden. Momenteel is het nog een advies om na terugkeer in quarantaine te gaan, straks wordt dat dus een plicht. Op overtreding komt waarschijnlijk een boete van 95 euro te staan, zo melden ingewijden aan de NOS en verschillende andere media.

Uit onderzoek blijkt dat momenteel maar weinig terugkerende reizigers zich aan het advies houden om tien dagen in quarantaine te gaan. Door deze zelfisolatie te verplichten, wil het kabinet daar verandering in brengen. De controle zou steekproefsgewijs moeten plaatsvinden. Het is uiteraard niet haalbaar om bij iedereen een agent voor de deur te zetten.

De quarantaine kan verkort worden met een negatieve test op dag vijf. Anders dienen mensen tien dagen thuis te blijven. Ook bezoek ontvangen mag niet. De plicht gaat gelden voor iedereen die terugkeert uit een hoogrisicogebied, ongeacht met welk vervoermiddel. Momenteel geldt voor bijna elk land een quarantaineadvies, behalve een klein aantal ‘veilige’ landen zoals IJsland en Thailand.

Naar verwachting neemt het kabinet vrijdag een officieel besluit over de invoering van de quarantaineplicht. Minister De Jonge heeft daarvoor een wetsvoorstel gemaakt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Hugo de Jonge
Bron: zakenreisnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!