Nederlands kabinet bevestigt: mondkapjes plicht in vliegtuig en op de luchthavens verdwijnt deze maand nog!

NEDERLAND:- Op 21 mei vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven na de security. Dat heeft het kabinet gisteren officieel besloten, nadat het RIVM en de Europese instanties EASA en ECDC daar eerder deze week al groen licht voor hadden gegeven.

Door het besluit hoeft er vanaf 21 mei nergens meer van overheidswege een mondkapje gedragen te worden in Nederland. Eerder verviel die maatregel al in onder andere het openbaar vervoer. Wel kunnen bijvoorbeeld zorginstellingen er nog voor kiezen om zelf mondkapjes te verplichten.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappijen vinden al langer dat het dragen van zo’n kapje een vrijwillige keuze moet zijn. KLM, Transavia en Corendon handhaven de plicht sinds twee maanden niet meer, behalve op vluchten naar landen die dat expliciet eisen.

Eerder deze week gaven de Europese luchtvaartautoriteit EASA en gezondheidsinstantie ECDC aan dat de mondkapjesplicht in het vliegtuig verantwoord kan worden opgeheven. Het Nederlandse RIVM gaf daarvoor eveneens groen licht. Nu neemt het Nederlandse kabinet dat advies dus over.

Ook Frankrijk heeft deze week besloten om de mondkapjesplicht in het vliegtuig te laten vervallen. In België was dat al langer het geval, al hield Brussels Airlines er nog wel een tijdje vrijwillig aan vast.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Nederland 
Bron: luchtvaartnieuws.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!