De kustplaats Pattaya roept op stemgerechtigden op om donderdag 22 mei te komen stemmen

PATTAYA:- Er wordt hevig campagne gevoerd om kiezers aan te moedigen komende donderdag om hun stem uit te brengen bij de eerste burgemeestersverkiezingen in deze kustplaats in tien jaar.

De gouverneur van Chonburi, Khun Pakkarathorn Thienchai, vertelde dat de provincie en de stad een opkomst van 70% hadden vastgesteld voor de verkiezing van een nieuwe burgemeester en raadsleden op 22 mei. De stad heeft plusminus 78.000 kiesgerechtigden.

De verkiezingscommissaris van de stad, Khun Santhad Siriananpaibool, hoopte dat de lange afwezigheid van verkiezingen in Pattaya kiezers naar de stemhokjes zou trekken.

De verkiezing in Pattaya is op dezelfde dag gepland als die van de gouverneursverkiezing in Bangkok.  Het zijn de eerste lokale regeringsverkiezingen in Pattaya sinds 2012.

De vertrekkende burgemeester, Khun Sonthaya Kunplome werd uitgekozen door de Nationale Raad voor Vrede en Orde die een staatsgreep pleegde en in september 2018 benoemd.

Jammer genoeg zal Sonthaya zal zich niet kandidaat stellen.  Hij heeft zijn aandacht gericht op het herstellen van het wel en wee van zijn Palang Chon-groep, en deze voor te bereiden op een terugkeer bij de naderende algemene verkiezingen.  De fractie  staat momenteel onder de regerende Palang Pracharath-partij, maar zal naar verwachting uit de regerende partij overlopen nadat het parlement is ontbonden en er algemene verkiezingen zijn uitgeschreven.

Khun Sonthaya heeft Khun Poramase Ngampiches gevraagd om het gouverneurschap aan te vechten onder de vlag van de We Love Pattaya-groep.  Andere kandidaten zijn Sakchai Tanghon (onafhankelijk), Kittisak Nilwattanathochai (Pattaya Future) en Sinchai Wattanasartsathorn (Pattaya Ruam Jai).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chaiyot Phupattanapong
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Eén gedachte over “De kustplaats Pattaya roept op stemgerechtigden op om donderdag 22 mei te komen stemmen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!