Nederlands echtpaar tijdens het kajakken drie kilometer uit de kust bij een eiland in Phuket gered

PHUKET:- Een Nederlands echtpaar dat van het Phuket Sandbox-project “genoot” werden gisteren drie kilometer uit de kust tijdens het kajakken door de toeristen politie van Phuket gered.

De politie werd rond 13.30 uur gewaarschuwd dat er toeristen  in een kajak bij het idyllische Tayan-eiland in het district Wichit in de problemen waren geraakt. De politie zond gelijk een patrouille uit om de Nederlanders die in golven waren gevangen, niet in staat waren om terug naar de kust te peddelen terwijl ze aan het kajakken waren.

Het paar werd veilig gered en naar hun hotel gebracht.  Volgens het eerste onderzoek vertrok de 22-jarige buitenlandse toerist, Martin H en zijn vrouw naar het strand voor het My Beach Resort Hotel om daar te gaan kajakken.

Tijdens het kajakken in de zee kwamen ze echter hevige regen en sterke golven tegen, waardoor ze vast kwamen te zitten in de buurt van Thanan Island, dat ongeveer 3 kilometer van de kust verwijderd was.  

Vervolgens gebruikten ze hun mobiele telefoon om hulp in te roepen van het hotelpersoneel, dat later de functionarissen via hotline 1155 op de hoogte bracht voor de dringende redding.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Jiraphat
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: khaophuket.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!