De drijvende zonne-energiecentrale in de provincie Ubon Ratchathani zal naar verwachting vanaf oktober elektriciteit gaan leveren

UBON RATCHATHANI:- De hydro-drijvende hybride zonne-energiecentrale bij de Sirindhorn-dam in de provincie Ubon Ratchathani, met een capaciteit van 45 megawatt, zal vanaf oktober operationeel zijn, zo maakte de gouverneur van de Elektriciteitsautoriteiten van Thailand (Egat), Khun Boonyanit Wongrukmit bekend.

Hij vertelde dat de fabriek, het grootste drijvende hybride zonne-energieproject ter wereld, zou helpen de elektriciteitstekorten te verminderen door slechts voor een bepaalde periode elektriciteit uit een hernieuwbare energiebron te kunnen opwekken.  Hij zei dat het nu mogelijk zou zijn om voor een langere tijd elektriciteit te produceren.  Het wekt overdag elektriciteit op uit zonnecellen en ’s nachts uit de waterkrachtcentrale, met behulp van een batterij die de overdag opgewekte elektriciteit opslaat.  Het is het meest voor de hand liggende gebruik van de bestaande bronnen van de dam, zoals hoogspanningslijnen en hoogspanningscentrales en verlaagt ook nog eens de elektriciteitskosten.

De Egat heeft de installatie van zeven sets zonnepanelen en boeien in Sirindhorn Dam, betonnen boeien van het onderwaterankersysteem en het schakelmateriaalgebouw voltooid.  Naar verwachting zal het in oktober 2021 elektriciteit kunnen leveren aan het commerciële systeem.

De Egat wacht wel nog steeds de goedkeuring van het ministerie van Energie om de uitbreiding van drijvende fotovoltaïsche energieopwekking van het huidige energieontwikkelingsplan van 2.725 megawatt naar 5.000 megawatt om te voldoen aan de behoefte aan schone energie van het land.

 In de transportsector heeft Egat het gebruik van elektrische voertuigen (EV) gepromoot om de CO2-uitstoot op een concrete manier te verminderen, zoals het installeren van 14 EleX by Egat EV-laadstations en het voorbereiden van de uitbreiding van 34 meer.  

In de toekomst zal er de ontwikkeling zijn van de EleXA-applicatie voor het vinden van EV-laadstations, Egat Wallbox voor het opladen van EV’s thuis of op zakelijke plaatsen, inclusief de ontwikkeling van het BackEN-platform voor het beheer van EV-laadstations, aldus de gouverneur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!