Nederlander gearresteerd in Phuket voor vermeende oplichting in “Shopping Mall”

~MET KUCHEN EN KIJKEN KUN JE GELD OPSTRIJKEN~
(Oplichting)

PHUKET:- In het afgelopen weekend is een 37-jarige Nederlander gearresteerd nadat hij naar verluidt anderen had opgelicht in een online zakelijke zwendel. De politie van de Technology Crime Suppression Division (TCSD) heeft gisteren deze arrestatie aangekondigd.  De buitenlandse verdachte, wiens naam werd onthuld als mijnheer Wesley H. (naam bij de redactie bekend) werd aangehouden nadat de lokale politie klachten had ontvangen van lokale bewoners dat ze naar verluidt in de maling waren genomen door te investeren in een online bedrijf genaamd ‘Shopping Mall’.

Volgens de verklaring van de slachtoffers zou de vermeende oplichter contact met hen als websitebeheerder contact hebben opgenomen en hen gevraagd hebben mee te doen aan de investering door via een bankrekening een grote hoeveelheid geld in het systeem te storten.  Hoe meer geld de slachtoffers investeerden, hoe meer winst ze zouden ontvangen op de lange termijn, en wie veel geld investeerde, zou gepromoot worden als bedrijfscoördinator of administrateur.

Kort nadat de investering was ingelegd, werd het systeem stilgelegd.  De investeerders die in het systeem waren geregistreerd, konden naar verluidt geen geld van hun bankrekeningen opnemen, waardoor meer dan 100 miljoen baht verlies werd veroorzaakt onder 10.000 lokale investeerders.

Het uitgebreide onderzoek leidde tot de identificatie en de arrestatie van de Nederlandse verdachte die naar verluidt afgelopen zaterdag probeerde Thailand te ontvluchten naar zijn thuisland.

Meneer Wesley werd vastgehouden op het politiebureau van Phuket en werd aanvankelijk beschuldigd van het plegen van online zwendel en oplichting van anderen.  Verwacht wordt dat anderen bij de zwendel betrokken waren en de politie doet onderzoek, onder meer met transnationale misdaadbestrijdingsinstanties.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Phuket News
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Phuket News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!