De hoofdcommissaris van politie Pattaya windt er géén doekjes om!

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De hoofdcommissaris van politie Pattaya sprak gisteren met de lokale pers en en bracht in het gesprek een duidelijke boodschap over aan de eigenaren van horecagelegenheden, om 23:00 is het politie te paard en daarmee basta!

Deze boodschap volge op het aflopen weekend waarin sommige lokale nachtclubs en bars naar verluidt de momenteel verplichte 23:00 uur hadfen  geschonden.  Het CCSA, Centrum voor Covid-19 Situation Administration heeft voor de zgn. oranje” zones ingesteld, waaronder de provincie Chonburi momenteel wordt gecodeerd.

Op social media verscheen virale beelden van wat leek op een volgepakte lokale nachtclub zonder sociale afstandelijkheid of het dragen van een masker. Deze  beelden zorgden er op hun beurt voor dat de politie hard optrad, zoals op Valentijnsdag, waarbij veel locaties zelfs iets voor 23.00 uur werden gesloten, waardoor honderden verwarde feestgangers de straat op werden gestuurd.

Kolonel Pisit Poonsap, de hoofdcommissaris van politie Pattaya, zei dat hij begreep hoe moeilijk de tijden waren voor de horeca, maar onder de huidige regels van het nooddecreet om Covid-19 te beheersen,  is hij verplicht de wet te handhaven en moeten de uitgaansgelegenheden van de stad worden gesloten op het door de CCSA vastgestelde tijdstip.

Dat is momenteel 23.00 uur.  Als Chonburi een gele zone wordt, waarvoor de CCSA nog geen vaste datum heeft aangekondigd voor het herzien van de zonestatusniveaus, zou dat middernacht worden.  Vroeger waren de locaties, afhankelijk van het deel van de stad, uren later open, omdat Pattaya altijd bekend stond om zijn nachtleven.  Veel locaties zijn niet heropend vanwege de vroege sluitingstijd, waarbij wordt beweerd dat het onmogelijk is om een beetje winst te maken met zo’n vroege sluiting.

Kolonel Pisit voegde eraan toe dat hij wilde dat mensen zich aan de regels hielden, want hoe sneller iedereen doet, hoe sneller ze voor iedereen verleden tijd zijn.

Hij verklaarde ook dat “geen enkel bedrijf” is vrijgesteld van de sluitingstijden, hoe groot of populair ook.

Kolonel Pisit sloot af met de opmerking dat de politie elke avond rond de wettelijke sluitingstijd patrouilleerde in de meest populaire gebieden, om ervoor te zorgen dat de regels werden nageleefd.  Ze geven eerst een mondelinge waarschuwing aan mensen die voor het eerst overtreden worden, maar als mensen de regels blijven overtreden, krijgen ze te maken met hoge boetes en mogelijke gevangenisstraf.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The PattayaNews 
Vertaling: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: The PattayaNews 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!