Nationale politie en het departement van Transport , bespreken puntensysteem voor automobilisten na het doodrijden van een arts

BANGKOK:- De Royal Thai Police en het Department of Land Transport hebben de besprekingen over het puntensysteem voor automobilisten afgerond en zullen hun aanbevelingen bij het ministerie van Transport presenteren, zo verklaarde politiewoordvoerder Politie Maj-Generaal Yingyot Thepjamnong.

De bespreking kwam nadat korporaal Norawit Buadok, op een zware motor, dr. Waralak Supawat-Jariyakul afgelopen vrijdag op een zebrapad in Bangkok had gedood.

Het puntensysteem wordt naar verwachting in september ingevoerd.  Automobilisten die betrokken zijn bij verkeersovertredingen krijgen punten van hun rijbewijs.

De boete voor automobilisten die verkeersborden en regels overtreden, wordt waarschijnlijk ook verhoogd van 1.000 baht naar 4.000 baht.  Naar verwachting wordt dit in juli al ingevoerd.

Ondertussen onderzocht een verslaggever in Chiang Mai zes zebrapaden voor het Maharaj Nakorn Chiang Mai-ziekenhuis, nadat de verkeerspolitie bezorgdheid had geuit over de veiligheid van bewoners, artsen, verpleegsters en ziekenhuispersoneel die de oversteekplaatsen vooral tijdens de spits gebruiken op een druk 2 kilometer lang stuk van  weg.

Zelfs met verkeerslichten blijven er een ongelukken gebeuren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!