De noodtoestand in 3 zuidelijke provincies van Thailand met nog 3 maanden verlengd

BANGKOK:- Het Comité voor beheer van noodsituaties heeft gisteren besloten om de noodtoestand in drie zuidelijke provincies – Narathiwat, Yala en Pattani – met nog eens drie maanden van 20 september tot 19 december te verlengen.

In een vergadering, voorgezeten door vice-premier generaal Prawit Wongsuwan, besloot de commissie dat de meeste districten in de drie provincies onder de noodtoestand zullen vallen.

Het decreet is niet van toepassing op de districten Si Sakhon, Sungai Kolok en Sukirin in Narathiwat, de districten Betong en Kabang van Yala en de districten Mai Kaen en Mae Lan in Pattani.

De commissie zei dat de verlenging van de noodtoestand de autoriteiten zal helpen bij het opsporen van opstandelingen die de nationale veiligheid willen ondermijnen door middel van geweld en terrorisme, en om de veiligheid van de mensen in de gebieden te waarborgen.

Prawit drong er ondertussen bij veiligheidsfunctionarissen in het zuiden op aan om strikte actie te ondernemen tegen illegale migranten die natuurlijke kanalen gebruiken om het land binnen te sluipen, en zei dat ze mogelijk verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van Covid-19-infecties in lokale gemeenschappen.

 “De regering houdt de Covid19 situatie nauwlettend in de gaten en bereidt zich voor om de lockdown-maatregelen te versoepelen in provincies die bereid zijn de economische activiteiten te hervatten”, voegde Prawit eraan toe.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!