Het Thaise Ministerie van Volksgezondheid komt terug op zijn voorstel om verplichte mondkapjes af te schaffen

BANGKOK:- De secretaris van het ministerie van Volksgezondheid ontkende dat het ministerie had voorgesteld om het verplichte dragen van mondkapjes in parken en concerten af te schaffen, zoals gisteren, 16 maart in de Thaise media werd gemeld, en noemde het een ‘misverstand’.

De secretaris Dr. Kiattipoom Wongrachit verduidelijkte vandaag, 17 maart, naar aanleiding van het nieuws dat het ministerie van Volksgezondheid vrijdag een plan zou voorstellen om het dragen van mondkapjes te verwijderen aan het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA,  dat het een misverstand is. Hij zei een dergelijk voorstel tijdens een persconferentie van gisteren nooit of te nimmer heeft verkondigd en vindt dat hij verkeer geïnterrumpeerd is.

Wat betreft de kwestie van het afschaffen van mondkapjes, vervolgde Dr. Kiattipoom dat als het endemische plan werd goedgekeurd en correct uitgevoerd, andere maatregelen in de toekomst kunnen worden versoepeld, waaronder mogelijk de verplichte mondkapjes in sommige gebieden, zoals openbare ruimtes zoals parken en buiten . Maar het was niet iets dat onmiddellijk kon worden vrijgegeven en zou óók niet worden besproken tijdens de grote CCSA-vergadering morgen.

“Als alles volgens de plannen en maatregelen zou verlopen, zouden we uiteindelijk een einde kunnen maken aan de grote pandemie en een einde kunnen maken aan alle beperkingen en mandaten. Voorwaarde is wel dat er geen zwaardere varianten zijn. We waren nooit van plan om alles in één keer op te heffen, zoals in sommige landen, en we zullen het langzaam en voorzichtig doen”, voegde de permanent secretaris eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!