De uittocht van arbeiders uit Bangkok verspreidt Covid in de provincies

~DE VREES WERD BEWAARHEID~
(Waar men bang voor was, gebeurt nu)

BANGKOK:- Het sluiten van de bouwplaatsen in Bangkok heeft ertoe geleid dat er een toename van de Covid19-infecties in 32 provincies te constateren is, voornamelijk in het noordoosten van het land.

Khun Apisamai Srirangson, de woordvoerster van administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, verklaarde gisteren dat er 129 mensen die uit de regio van Bangkok kwamen, deze week elders in het land positief op het coronavirus waren getest.

Veruit het grootste aantal was in het noordoosten, waar 84 besmettingen werden gemeld in 12 provincies onder de mensen die uit de hoofdstad kwamen – in Si Sa Ket, Yasothon, Ubon Ratchathani, Maha Sarakham, Khon Kaen, Roi Et, Kalasin, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Surin, Buriram en Mukdahan.

Er zijn 23 gevallen vastgesteld in negen van de 25 centrale provincies: Ang Thong, Samut Songkhram, Suphan Buri, Prachuap Khiri Khan, Chanthaburi, Trat, Sa Kaeo, Prachin Buri en Chonburi.

Er waren 20 gevallen van mensen die aankwamen in zes van de 18 noordelijke provincies – Chiang Rai, Chiang Mai, Phayao, Nan, Phichit en Nakhon Sawan.

“Dit zorgt ervoor dat de provincies strikte instructies aan de lokale bevolking en ambtenaren hebben uitgevaardigd om zeer alert te zijn als arbeiders de risicogebieden in het grotere gebied van Bangkok en het zuiden verlaten naar hun thuisprovincies.”

De uittocht volgt op de sluiting van bouwvakkerskampen in Bangkok die deze week maandag beginnen om de verspreiding van Covid-19-clusters in slaapzalen voor arbeiders onder controle te houden.

Velen arbeiders waren voordat de sluitingen van kracht, uit de kampen weggegaan, het is mensen niet verboden om naar huis terug te keren, maar ze moeten verantwoordelijk handelen tegenover hun dierbaren, dat kunnen ouderen of jonge kinderen zijn.”

“De terugkeerders zijn mogelijk in nauw contact geweest met Covid-19-gevallen en moeten doen alsof ze besmet zijn”, zei Dr.  Apisamai.

Ze drong er bij terugkeerders op aan niet te feesten, te dicht bij familieleden te zijn of drukke plaatsen in hun eigen provincie te bezoeken.  U zou coronavirus kunnen hebben, maar asymptomatisch blijven.

Op woensdag werden 3.469 nieuwe Covid-19-gevallen van de 5.533 landelijke geregistreerd in het grotere gebied van Bangkok.  Op 1 april heeft Groot-Bangkok 124.690 van de 235.971 gevallen in het hele land gemeld – meer dan de helft.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!