NACC ontkent het traineren van het onderzoek van vermeend misbruik van politievliegtuigen

BANGKOK:- De nationale anticorruptie commissie van Thailand heeft bijna de eindconclusie gevormd omtrent het geval dat politievliegtuigen zouden zijn gebruikt om drank uit Hat Yai te smokkelen, zo liet de plv. secretaris-generaal van de NACC, Niwatchai Kasemmongkol, weten

Hij reageerde op een bericht op Facebook-pagina “@Watchdog.ACT”, waarin de voortgang van het onderzoek naar de zaak in twijfel werd getrokken.  Het vermeende incident vond plaats in maart 2018 toen naar verluidt twee vliegtuigen van het Royal Thai Police-model CN235-220M en Falcon 2000 werden waargenomen die drank vervoerden van de internationale luchthaven Hat Yai in de provincie Songkhla naar de Thai Police Aviation Division (TPAD) in Bangkok.

Meer dan 20 dozen sterke drank waren naar verluidt bedekt met zwarte plastic zakken voordat ze van de vliegtuigen naar een pick-up truck bij de TPAD werden gelost, terwijl twee politieagenten naar verluidt toezicht hielden op de operatie.  

Een soortgelijk incident vond naar verluidt plaats in mei 2018, wat verwante instanties ertoe aanzette een zaak bij de NACC in te dienen voor onmiddellijk onderzoek.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Watchdog Facebook  
Vertaling: Olleke Bolleke Thailand
Bron: Watchdog Facebook  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!