Nabestaanden mijden het zoontje van ouders die met Covid19 verschijnselen in het ziekenhuis zijn opgenomen

NAKHON RATCHASIMA:- Een peuter nog jonger dan twee jaar, wiens ouders  met Covid19 virus besmet zijn, kon ondanks een negatieve test geen verzorgers onder familieleden vinden.

Eerder deze week heeft een reddingsteam in de provincie Nakhon Ratchasima twee besmette personen – de moeder van de baby en haar neef, naar het ziekenhuis van de Suranaree Universiteit gebracht.

Beiden hadden het virus opgelopen van de man van de vrouw, die maandag in hetzelfde ziekenhuis was opgenomen.

De ziekenhuisopname van de drie volwassen leden van het gezin liet de eenjarige en negen maanden oude baby alleen achter.  Geen familielid wilde voor hen zorgen, omdat ze bang waren om ook besmet te raken, zelfs nadat een test had uitgewezen dat de jongen negatief was.

Omdat ze geen keus hadden, brachten de reddingswerkers de baby samen met zijn moeder en neef naar het ziekenhuis.  Het kind werd later gescheiden van familieleden, in quarantaine geplaatst en wordt nauwlettend gevolgd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!