De minister van Digitale Economie en Samenleving belooft dat Thailand tegen 2022 100 slimme steden zal hebben

BANGKOK:- In overeenstemming met de economische strategie van Thailand 4.0 en de 20-jarige nationale ontwikkelingsagenda, zou het land volgend jaar minstens 100 slimme steden moeten hebben, zo maakte de minister van Digitale Economie en Samenleving, het DES, khun Chaiwut Thanakamanusorn gisteren bekend.

De minister zei dat de woorden ‘slimme stad’ op veel manieren kunnen worden gedefinieerd, maar voor zijn ministerie staat het voor een stad die moderne, intelligente technologie en innovatie gebruikt om de efficiëntie van stadsdiensten en -beheer te vergroten.  

Óók, zei hij, moeten de administratiekosten laag zijn en moeten de middelen optimaal worden gebruikt om de bevolking te dienen.

Khun Chaiwut zei dat slimme steden moeten worden ontworpen, zodat ze niet alleen leefbare steden zijn, maar bewoners ook een duurzame levensstijl van goede kwaliteit bieden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “De minister van Digitale Economie en Samenleving belooft dat Thailand tegen 2022 100 slimme steden zal hebben”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!