Naarmate de brandstofprijzen stijgen, moeten particuliere busbedrijven 80 procent van hun ritten schrappen

THAILAND:- De particuliere busexploitanten in het land zullen vanaf 1 juli de dienstverlening met 80 procent verminderen vanwege de hoge brandstofprijs, terwijl de door de staat gerunde interprovinciale busonderneming, Transport Company, beloofde om tegen dezelfde prijs te blijven opereren.

Khun Pichet Jiamburaset, voorzitter van de Thai Bus Business Association, verklaarde na een bijeenkomst van transport- en busbedrijven dat 27 operators vanaf 1 juli 143 busroutes zullen schrappen.

Hij legde uit dat ze gedwongen waren deze stap te zetten om hun voortbestaan ​​te verzekeren totdat de regering de herziene tickettariefstructuur goedkeurt die in overeenstemming is met de brandstofkosten.

Hij zei dat operators niet zoals gewoonlijk konden rijden omdat de brandstofprijs deze week was gestegen tot 1.600 baht per rit, van 1.400 baht per rit vorige week.

Pichet voegde toe dat een tariefverhoging gevolgen kan hebben voor forenzen, maar het is noodzakelijk omdat het huidige tarief sinds 2019 wordt gebruikt, terwijl de brandstofprijs waarschijnlijk zal stijgen.

Ondertussen zei de directeur van Transport Co, Sanyalak Panwattanalikhit, dat het bedrijf begrip heeft voor en meeleeft met de exploitanten die deze lasten moeten dragen.

Hij zei dat het bedrijf maatregelen zou bespreken met particuliere busmaatschappijen die in overeenstemming zijn met de eisen van forenzen.

Hij voegde eraan toe dat Transport Co normaal zal opereren op zowel binnenlandse als internationale routes, terwijl de prijs in deze periode hetzelfde zal blijven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!