Na registratie is het Moderna-vaccin tegen betaling van 3000 baht voor U in de Thaise particuliere ziekenhuizen verkrijgbaar

~ALLE WAAR NAAR HUN GELD ZIJN~
(Duurdere producten zijn meestal van betere kwaliteit)

BANGKOK:- Het hoofd van de associatie van Thaise particuliere ziekenhuizen vertelde dat het Moderna-vaccin tegen Covid19 virus in de particuliere ziekenhuizen snel beschikbaar zal zijn.

De Thaise krant “Sanook News” ging zelfs een stapje verder door te schrijven dat er meer keuze in de covic19 vaccins in Thailand zou zijn, maar schreef niet wanneer.

Verder verklaarde het hoofd van de PHA dat mensen zich online zouden moeten registreren voor de prik, iets waar veel expats in de war over zijn of problemen hebben gehad, zo merkt Thaivisa op hun beurt op.

Het hoofd legde uit dat particuliere ziekenhuizen het Moderna-vaccin kunnen aanbieden via een regeling met de farmaceutische overheidsorganisatie, die het zal krijgen van importeurs die zich zullen registreren bij de Thaise Food and Drug Administration.

Het komt erop neer dat de prik € 30.- (ongeveer 1.150) baht zal kosten. Hij zei dat zijn leden hadden afgesproken om niet meer dan 2.000 baht per prik in rekening te brengen.  De mensen hebben er immers twee nodig.

Elk ziekenhuis zal zijn eigen kosten voor het geven van de prik in overweging nemen en een vergoeding voor verzekering in geval van bijwerkingen die op de eerste dosis moeten worden geheven.

Toch verwachtte hij dat PHA-aangesloten ziekenhuizen in totaal 3.000 baht zouden vragen om de volledige set met twee doses toe te dienen.

Mensen die de Moderna-prik willen, moeten zich echter nog steeds registreren op “Mor Prom” omdat gegevens moeten worden verzameld.

Hij adviseerde dat voor veel mensen de vaccinatieroute van de staat beter zou kunnen zijn, omdat het sneller zou zijn (en natuurlijk gratis voor Thais).

Sanook gaf geen indicatie van het tijdschema voor Moderna, maar voegde eraan toe dat het Sinopharm Buccaneers uit China ook op de korte termijn een optie zou zijn.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News

Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Sanook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!