VIDEO | Expats zullen WEL worden opgenomen in het COVID19 vaccinatieprogramma volgens het CCSA

~BREAKING NIEUWS~

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, is van gedachte veranderd en hebben in een persconferentie laten weten dat de expats zich niet ongerust hoeven te maken, ze zullen WEL worden opgenomen in het vaccinatieprogramma van het land.

Recente berichten in de media die het tegendeel beweren, zijn uit hun verband gehaald, zei de CCSA-woordvoerder tijdens de persconferentie van vandaag.

Bekijk hieronder de volledige Engelstalige briefing.

Sommige buitenlandse ingezetenen in Thailand zijn al ingeënt in de eerste fase van vaccinaties, maar de eerste prioriteit van de Thaise regering is het vaccineren van al het medisch personeel in de frontlinie, ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en mensen die in gebieden met een hoog risico leven.

De eerste fase begon in februari en loopt tot eind mei, aldus de woordvoerder, terwijl fase twee in juni van start gaat en doorloopt tot het einde van het jaar.

Het is tijdens fase twee dat buitenlanders in Thailand worden ingeënt op basis van hun risicogroep.

Wat betreft berichten dat sommige buitenlanders zich voor het vaccin konden registreren met behulp van het Mor Prom-platform, zei de woordvoerder dat het platform niet bedoeld was om door buitenlanders te worden gebruikt.

Het ministerie van Volksgezondheid werkt echter aan een aantal opties om buitenlanders in Thailand in staat te stellen zich te registreren om het vaccin te ontvangen.

Een van de opties is het creëren van een mobiele app om de registratie te vergemakkelijken. Ook werkt de overheid verder aan manieren waarop de private sector vaccins kan inkopen.

In het geval dat particuliere ziekenhuizen vaccins kunnen toedienen, zal dit waarschijnlijk ook tijdens de tweede fase plaatsvinden.

Meer informatie over het feit dat buitenlanders vaccins kunnen kopen bij particuliere ziekenhuizen, zal op een later tijdstip worden vrijgegeven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ThaiVisa
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: ThaiVisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!