Na Chiang Mai en Phuket wordt in Jomtien Pattaya een nieuw Zwitsers consulaat geopend

PATTAYA:- In de loop van de verbreding van de bilaterale betrekkingen tussen Thailand en Zwitserland zal er een nieuw Zwitsers honorair consulaat in de oostelijke provincie Chonburi worden opgericht.

Volgens de plv.  regeringswoordvoerster Tipanan Sirichana is het door het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken voorgestelde besluit deze week door het kabinet goedgekeurd.  Het nieuwe honoraire consulaat moet de bestaande Zwitserse ambassade in Thailand helpen ontlasten en tegelijkertijd het werk vergemakkelijken voor Zwitserse onderdanen die in de provincie Chonburi en omgeving wonen.

De nieuwe diplomatieke faciliteit zal ook dienen als een joint venture tussen de twee naties, die hen zal verbinden door middel van economische en innovatieve samenwerking.  Chonburi maakt deel uit van de belangrijkste industriële zone van Thailand, de Eastern Economic Corridor (EEC).

Momenteel bevinden er zich twee  andere Zwitserse honoraire consulaten in Thailand, in de noordelijke provincie Chiang Mai en in de badplaats Phuket.  Thailand heeft nu drie honoraire consulaten in Zwitserland, naast de hoofdambassade in de hoofdstad Bern.  De drie kantoren zijn gevestigd in Basel, Zürich en Genève.

Het consulaat van de Zwitserse Bondsstaat bevindt zich op 489⁄9 Moo 12, Jomtien beach road Soi 5. Mrs. Esther Kaufmann is benoemd tot honorair consul bij het consulaat van de Zwitserse Bondsstaat in Chonburi. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: aangepaste hoofdfoto 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Bron: wochenblitz.com 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!