In Thailand is een levensbedreigende besmetting met pesticiden in methamfetaminepillen gevonden

NAKHON PHANOM:- Een levensbedreigende besmetting met pesticiden is gevonden in methamfetaminepillen die in beslag zijn genomen aan de oever van de Mekong-rivier in de provincie Bueng Kan, zo verklaarde een hoge ambtenaar van de grenspolitie. 

Een eenheid van de rivierpolitie, het MRU geheten, heeft deze week 150 pakketten met 300.000 meth-pillen in beslag genomen die door smokkelaars waren achtergelaten aan de oever van de rivier in het dorp Khok Kwang in het district Bueng Khla in de provincie Nakhon Phanom. 

Kapitein Natthaphat Chuemongkol, de plv. commandant van de MRU, zei dat de in beslag genomen drugs ongeveer 30 miljoen baht waard waren.

De pillen waren oranje van kleur met de letters “WY” op de zijkanten van de verpakkingen en de blauwe letters “Y1” erop. De drugs bleken van lage kwaliteit en waren vermengd met chemische bestrijdingsmiddelen.

De drugs hebben een sterk kalmerend effect en zijn levensbedreigend als gebruikers een teveel tot zich nemen.

Kapitein  Natthapat zei dat de met pesticiden verontreinigde medicijnen bedoeld waren voor verkoop aan jongeren en arbeiders voor 50-100 baht per pil, goedkoper dan klasse A meth-pillen met het merk “999”, die gericht zijn op gebruikers met een hoge koopkracht. 

Er zijn meer patrouilles langs de Mekong-rivier ingesteld om de drugssmokkel tegen te gaan. Vorig jaar werden meer dan 10 miljoen meth-pillen in beslag genomen bij de grens in Nakhon Phanom en nabijgelegen provincies.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand

Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!