Myanmar-troepen beschoten gisteren een Thais grensdorp

~OP STOOTGAREN LIGGEN~
(Klaarliggen om in actie te schieten)

MAE HONG SON:- Gisteren beschoten Myanmar-troepen beschoten een Thais grensdorp in de provincie Mae Hong Son, wat Thaise troepen ertoe aanzette de veiligheid te versterken.

Volgens lokale rapporten schoten de troepen van het 341e bataljon van Myanmar rond het middaguur drie 60 mm granaten af ​​op het dorp Tha Ta Fang in het district Mae Sariang.  Dorpelingen vluchtten in paniek voor de beschietingen, terwijl de schade van de aanslag nog wordt beoordeeld.

Het Thaise leger reageerde daarop door zware wapens te mobiliseren – twee K120mm-mortierkanonnen – ter ondersteuning van frontliniesoldaten in het naburige dorp Tha Ta Kiang.

De beschietingen door de Myanmarese troepen waren een vergelding voor een aanval vanmorgen op hun militaire basis Da Kawin door soldaten van de Karen National Union (KNU).  Myanmar-troepen dreigden toen het dorp Tha Ta Fang te beschieten als een vermoedelijke schuilplaats voor KNU-rebellen.

Een KNU-bron zei dat de Myanmarese troepen in het gebied een tekort aan munitie hadden en wachtten op een luchttransport met zware wapens.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!