Muay Thai-sportschool opent opent een “Som Tam” shop om tijdens de Covid19 pandemie het hoofd boven water te houden 

RATCHABURI:- De bokshandschoenen moeten vanwege de Covid19 malaise regelmatig aan het haakje gehangen worden omdat er géén voldoende cursisten zijn om de sportschool rendabel te houden.

Tsja, wat kan je in zo’n geval in Thailand doen, dat is eigelijk maar één ding en dat is een vijzel en stamper tevoorschijn halen om chilipepers fijn te pletten voor de pittige papajasalade.

Met minder cursisten die deelnemen aan close-contactsporten vanwege Covid-angst, paste een Muay Thai-boksschool in de centrale provincie Ratchaburi zich aan door een weekendrestaurant te openen dat “Som Tam” en andere Isaan-gerechten verkoopt om een ​​inkomen te blijven verdienen.  De boksers hielpen mee als chef-koks en chauffeurs van voedselbezorgers.

De trainer, Khun Praphai Chantabandhit, die ook de assistent-decaan is van de Muban Chombueng Rajabhat University, besloot om zijn Muay Thai-school elk weekend in een restaurant te veranderen om meer inkomen te genereren.

De bokstrainer vertelde tegen de Thaise media dat het moeilijk was om restaurants in de buurt te vinden, dus kookte hij vaak voor zichzelf en de boksstudenten.  Na veel complimenten van studenten en familie probeerde hij zijn gerechten online te promoten en bood hij gratis bezorging aan binnen een straal van 2 kilometer van de winkel.  Hij bood ook kook- en bezorgbanen aan zijn studenten die werkloos waren door de pandemie.

De meeste gerechten komen uit de Isaan keuken zoals verschillende soorten som tum of pittige papajasalade, evenals gefrituurde kip en plakkerige rijst.  Elk menu-item had ook een unieke naam met betrekking tot het boksen, zoals ‘headshot kick-knock-out som tum’.  De trainer zegt dat hij zes weken lang in de weekenden de som tum-winkel runt, winst heeft gemaakt en ongeveer 600 baht tot 700 baht in een weekend verdiend, dat hij met zijn studenten deelt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TNA 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: tna.mcot.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!