De eerste “Full Moon Party” tijdens het Songkran op Koh Phangan staat gepland, maar er wordt géén woord over het gooien met water gerept  

KOH PHANGAN:- De beroemde Full Moon Party van Koh Phangan heeft groen licht gekregen voor Songkran, het Thaise nieuwjaar dat bekend staat om zijn enorme watergevechten, maar er is geen enkel bericht in de media verschenen of waterspatten is toegestaan.

Koh Phangan, één van de drie eilanden in de Golf van Thailand voor de kust van Surat Thani, staat bekend om de massale feesten op het strand van Haad Rin, elke maand bij volle maan.  Dit jaar valt de volle maan op zaterdag 16 april, samenvallend met Songkran, dat op 13 april begint en meerdere dagen wordt gevierd.

Ondanks het gerucht over de Covid19 clusters van het Full Moon Countdown-evenement voor nieuwjaar, drong een arts van de provinciale volksgezondheidsafdeling van Surat Thani, Khun Jirachart Ruengwatcharin, erop aan dat er op Koh Phangan géén clusters waren! eraan toevoegend dat het aantal infecties in de provincie vergelijkbaar is met andere gebieden.

Nu Songkran tegelijk met de Full Moon Party plaatsvindt, verwacht de provinciale dokter meer buitenlandse toeristen te verwachten.  Jirachart zegt dat de aanstaande Full Moon Party tijdens Songkran zal worden georganiseerd onder “strikte maatregelen” met meer gezondheidsfunctionarissen die aanwezigen screenen.  Voor het aftellen van het nieuwe jaar betekende die “strikte maatregelen” het tonen van een vaccinatiebewijs of Thailand Pass bij de ingang van het evenement.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkokbiznews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!