Motor van Russisch vliegtuig met 321 mensen aan boord barst in vlammen uit

PHUKET:- Een Russisch vliegtuig is gisteren van de landingsbaan op Phuket Airport verwijderd nadat de motor tijdens de take-off in brand vloog, met als gevolg dat alle vluchten van zaterdagavond tot zondagochtend werden geannuleerd.  

Volgens de luchthavenadministratie ontdekte luchtverkeersleidingspersoneel rook uit de rechtermotor van de tweemotorige Boeing 767-300ER toen deze zaterdag om 16.30 uur op het punt stond op te stijgen naar Moskou.  Nadat de gezagvoerder was geïnformeerd over de rook, brak hij de start af en bracht de machine tot stilstand op de baan.

Het duurde ongeveer 40 minuten om het Azur Air-vliegtuig op een kruising van een taxibaan te manoeuvreren, waar het andere vluchten verhinderde om op te stijgen en te landen.  

Het incident trof 47 vluchten, waarvan sommige boven de luchthaven cirkelden en in plaats daarvan landden op de luchthavens van Krabi, Samui en Suvarnabhumi, aldus het luchthavenmanagement.  De Air Azur-vlucht was gecharterd voor 309 passagiers en had ook 12 bemanningsleden aan boord.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Thaise media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!