Het GLO van Thailand onder vuur na weigering 12 miljoen baht jackpotwinnaar uit te betalen

BANGKOK:- Een werkloze Thaise loterij jackpot winnares die 12 miljoen baht won, kon haar winst niet claimen bij de Thaise staatsloterij, afgekort het GLO genoemd, omdat ze haar loten had gekocht van een online loterijplatform dat door de overheid verboden was wegens buitensporige uitbetalingen.  

Khun Phanthawat Narkwisut, alias “North”, de algemeen directeur van Kong Salak Plus, heeft van het departement speciaal onderzoek, het DSI, de opdracht gekregen zijn platform op te heffen nadat hij ervan werd beschuldigd zijn klanten te veel zou hebben betaald en bovendien zonder geen vergunning had.

Khun North is ook beschuldigd van het witwassen van geld, omdat een deel van de investeringskosten afkomstig zou zijn van illegale deals.  North is uitdagend en protesteert tegen zijn onschuld.  Hij beweert dat de extra 20 baht die klanten bovenop de loterijprijs moeten betalen een servicetoeslag is die duidelijk op het platform wordt vermeld en dat zijn klanten bereid zijn deze te betalen.  Veel van zijn klanten maken zich nu zorgen dat ze het gewonnen geld op 1 februari niet kunnen claimen.

De controverse begon toen één van de klanten van North de eerste prijs won, maar het beloofde geld niet kon innen.  North deelde zaterdag op Facebook dat hij contact had opgenomen met de klant die 12 miljoen baht had gewonnen en haar vertelde dat ze vanuit de westelijke provincie Prachup Khiri Khan naar Bangkok moest reizen om haar prijs in ontvangst te nemen.

Khun North legde uit dat hij het document bij DSI had verwerkt en dat ze naar de GLO zou moeten reizen om het geld zelf op te halen.  De GLO weigerde echter het geld te overhandigen. 

“Het kan me niet schelen waarvan ik word beschuldigd, maar niet met mijn klant. De overheid heeft mijn platform gesloten, al heeft de rechtbank nog geen uitspraak gedaan.  Is dat wat je met mensen doet?” 

Het “Kong Salak Plus” van khun North en andere online loterijplatforms zijn al jaren actief.  Het platform vroeg een loterijquotum aan bij de GLO en kocht ook loten op van andere lokale loterijaanbieders en bood deze te koop aan via zijn online platform.  De feedback van klanten was goed, omdat het veel handiger en soms goedkoper was dan verkopers op straat.  

Elk platform wordt gecontroleerd door de overheid, aangezien de meeste van hen de loterij niet voor 80 baht verkopen.  Als u ervaring heeft met het kopen van loten in Thailand, zult u merken dat de lokale straatverkopers de loten ook voor meer dan 80 baht verkopen.

De regering probeerde de verkopers die te dure loten verkochten uit de weg te ruimen en zette vorig jaar een officieel online platform voor het kopen van loten op waar bewoners de loten konden verkopen tegen een eerlijke prijs van 80 baht per lot.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise media

Eén gedachte over “Het GLO van Thailand onder vuur na weigering 12 miljoen baht jackpotwinnaar uit te betalen”

  1. In ons dorpje net buiten Khon Kaen worden de loten voor 100 baht verkocht.
    Nog gekker is dat als je 2 of meer loten met hetzelfde nummer wil de prijs daarvan 120 of meer per lot wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!