Sinds enige jaren verzorgt Eric van Dusseldorp vanuit Thailand een wekelijkse damrubriek

PATTAYA:- Het wordt weer eens tijd om een actieve Nederlander in de spotlights te zetten, een man die zich verdienstelijk maakt voor zijn medelanders. Toen hem gevraagd werd of hij wilde meewerken, meldde hij dat hij inmiddels in de kustplaats Pattaya in Thailand woont. 

Vandaar dat dit ‘interview’ via de mail is gedaan:

Hoe oud ben je? 
62

Hoe lang heb je in Baarn gewoond? 
Nooit. De laatste twintig jaar woonde ik in Utrecht. 

Wanner ben je begonnen met de damrubriek in de Baarnsche Courant? 
De eerste rubriek verscheen op 31 oktober 2014 

Waarom juist in deze krant? 
Ik was lid van Dam vereniging Soest-Baarn omdat ik dat een leukere club vond dan de clubs in Utrecht. Ik kende daar al een paar mensen. Zo speelden en spelen er enkele dammers uit Bussum, de plaats waar ik ben opgegroeid. 

Krijg je veel reacties op je bijdragen? 
Ja best wel, die komen zelfs uit de hele wereld, omdat ik een scan van het wekelijkse stukje, dat iemand van DVSB mij wekelijks toemailt, na enkele dagen op Facebook zet, in een internationale damgroep.

Wat is mooi aan de damsport? 
Het combinatiespel, veel mooier en spectaculairder dan bij schaken, juist vanwege het gedwongen slaan. 

Heb je nog andere hobbies? 
Schrijven op een politiek forum, muziek componeren met behulp van een computerprogramma, genealogie (mijn eigen kwartierstaat uitzoeken) en niet te vergeten het beheren van drie Facebookgroepen over dammen. 

Welke band heb je nog met de dammers in Baarn? 
Via Facebook en sommigen komen jaarlijks naar Thailand om, op een steenworp afstand vanwaar ik woon, een damtoernooi te spelen. Een internationaal toernooi dat ik help organiseren. 

Lees je de Baarnsche Courant nog? 
Nou nee, verder nooit gelezen dus. Wanneer en waarom ben je geëmigreerd naar Thailand? Juli 2019, omdat ik daar een gezinnetje heb en er sowieso wil zijn.

Wat doe je daar? 
Ik ben online beurshandelaar op de effectenbeurzen van Amsterdam en Frankfurt. 

Waarin lijkt je nieuwe woonplaats op Baarn? 
Compleet anders. 

Wat mis je het meest? 
Hier in Jomtien mis ik opvallend weinig, misschien een beetje de winter, maar dan voor een paar dagen. Ik ben gek op stamppotten, maar Nederlandse restaurants zijn er in een straal van enkele kilometers te vinden. De rest van de wereldkeuken trouwens ook.

Heb je nog contact met mensen in Baarn?
Wat ik al schreef, alleen dammers facebook en als ze naar Thailand komen. Ik ga zelf overigens nooit meer terug naar nederland, ook niet voor vakantie. 

Wil je nog iets melden? 
Nog een opmerking over dammen in Baarn. Rond 2018 splitste een deel van de DVSB zich af en zo ontstond er een damclub: DBS (Damclub Baarn-Soest) Dat gebeurde op een manier die deed denken aan de film Fanfare van Bert Haanstra, Ik hoop dat die twee clubs ooit weer samengaan, dat gebeurde in Fanfare uiteindelijk óók.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Christine Schut
Bron: Baarnse Courant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!