Moto2 Indonesië: primeur voor Thailand

LOMBOK:- Tot nu toe had Somkiat Chantra als coureur nog nooit echt de aandacht op zich weten te vestigen. Wel deed de 23-jarige Thai dat met zijn immer vrolijke lach. Zijn beste GP-resultaat was tot nu toe een vijfde plaats.

In Qatar was hij tijdens de training hard ten val was gekomen en moest aan zijn rechterpink worden geopereerd. Ondanks dat kon hij in Indonesië aan de start verschijnen.

En hoe!
Want tot veler verrassing sloot de Chantra zijn vijftigste Moto2-start af met een totale overwinning. Het is de eerste Grand Prix-overwinning voor Thailand en voor Somkiat Chantra.  Hij domineerde de gehele GP in Indonesië.

Het is de eerste overwinning voor de renner en voor Thailand. Poleman Jake Dixon viel en moest de tweede plaats inleveren.

Het Moto2-evenement in Indonesië was een bijzonder evenement: de weersomstandigheden waren zo slecht dat de race drastisch werd ingekort.  In plaats van de reguliere 25 ronden werden er maar 16 gereden.

Voor Thai Somkiat Chantra was het een historische gebeurtenis.  Hij won voor de eerste keer in een race in de Moto2.  Hij kwam 3,2 seconden achter de concurrentie over de finish.

Het is ook het eerste succes in deze klasse voor zijn thuisland, zo meldt “motorsport.com”.  Chantra domineerde de race vanaf het begin.

In de eerste bocht haalde hij Jake Dixon in, die vanaf pole position was gestart.  Tegen het einde vocht hij zich een weg naar de tweede plaats.  Toen Dixon viel, kon de Thai zijn voorsprong uitbreiden en de overwinning vieren in de Moto2.

Tweede was Celestino Vietti (IT) en derde was Aron Canet (ESP).  Ze verdrongen Dixon’s landgenoot Lowes naar de vierde plaats.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.