Koning en koningin van Thailand onthullen standbeeld van koning Rama VI op het hoofdkantoor van SCG in Bangkok

BANGKOK:- Koning Maha Vajiralongkorn en Koningin Suthida Bajrasudhabimalalakshana zaten afgelopen zondag de onthullingsceremonie voor van een standbeeld van koning Vajiravudh (Rama VI) op het hoofdkantoor van Siam Cement in Bangkok.

De koning en koningin werden verwelkomd door Siam Cement Group (SCG)’s president en CEO Roongrote Rangsiyopash, bedrijfsleiders en personeel en belangstellend publiek.

Zijne Majesteit drukte op een knop om het standbeeld van koning Vajiravudh voor het hoofdkwartier in Bang Sue om 18.18 uur te onthullen, waarna een plaquette met bloemen op de voet van het standbeeld zichtbaar werd terwijl een orkest muziek speelde.

De koning en zijn vrouw gingen vervolgens naar het aangrenzende SCG 100th Year Building om bloemenslingers voor het portret van koning Vajiravudh te plaatsen en een videodocumentaire te bekijken over de oprichting van SCG door koning Rama VI en de geschiedenis van het bedrijf.  Daarna keerden ze terug naar Amphorn Sathan Residential Hall in Dusit Palace.

 
Het SCG werd opgericht om de eerste cementfabriek in Bangkok op te zetten bij koninklijk besluit van koning Rama VI op 8 december 1913. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot verschillende bedrijven onder drie kerneenheden: SCG Cement-bouwmaterialen, SCG Chemicals en  SCG-verpakking.  SCG-activiteiten in het buitenland omvatten een verpakkingsbedrijf in Maleisië, een petrochemisch complex in Vietnam en cementfabrieken in de regio.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Koninklijke persbureau
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!