Morgen zullen in Bangkok en Krabi de warmste temperaturen in Thailand gemeten gaan worden.

BANGKOK:- Het Thais Meteorologisch instituut heeft voorspeld dat Krabi morgen de heetste plaats van het land zal zijn, met een warmte-index van 54,2 Celsius. De op één na heetste plek in Thailand wordt het district Bang Na in Bangkok, waar de temperatuur naar verwachting zal stijgen tot 50,2 Celsius.

De andere drie heetste gebieden in het land zijn Phetchabun (44.3ᵒ Celsius, Chonburi 43.2ᵒ Celsius en het Chok Chai-district van Nakhon Ratchasima met 41.3ᵒ Celsius.

De hitte-index, ook wel gevoelstemperatuur genoemd, is het temperatuurequivalent dat mensen ervaren en wordt bepaald door een combinatie van relatieve vochtigheid, luchttemperatuur en windsnelheid.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de gezondheidseffecten uiteengezet die warmte op elk niveau zal hebben.  Bij temperaturen van 27-32ᵒ Celsius wordt mensen bijvoorbeeld geadviseerd “voorzichtig” te zijn en kunnen ze last krijgen van vermoeidheid, hoofdpijn of misselijkheid.

“Uiterste voorzichtigheid” is geboden wanneer de hitte stijgt tot 32-41ᵒ Celsius, omdat dit kan leiden tot hittekrampen en uitputting bij degenen die veel tijd buiten doorbrengen.

Temperaturen van 41-54ᵒ celsius betekenen “gevaarlijk” en kunnen hitte-uitputting of krampen veroorzaken, terwijl temperaturen daarboven de zone “extreem gevaar” binnengaan, met een hitteberoerte hoogstwaarschijnlijk.

De afdeling heeft ook een lijst opgesteld met acties die kunnen worden ondernomen om mensen met hittegerelateerde problemen te helpen.  Eerste hulp voor slachtoffers van een hitteberoerte is om ze in de schaduw te plaatsen en ze af te vegen met een koele, natte doek.  Degenen die zijn flauwgevallen, moeten op hun zij worden gedraaid om te kunnen ademen en onmiddellijk naar het ziekenhuis worden gebracht.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!