Hier een lijstje met  de schoonste en smerigste rivieren en de beste stranden in Thailand

BANGKOK:-  Het departement van luchtvervuiling heeft de waterkwaliteit van ten minste de helft van de 70 onderzochte rivieren als goed gecertificeerd, te midden van een verwachte toestroom van bezoekers naar stranden in het hele land tijdens de zomer.

De directeur van het departement, Khun Pornsak Phuimm, zei dat ambtenaren van januari tot maart de waterkwaliteit van 70 rivieren in het hele land hadden onderzocht. Drie van de 70 rivieren hebben een uitstekende waterkwaliteit, 35 zijn van goede kwaliteit, 21 hebben een matig niveau, terwijl het water in negen rivieren van slechte kwaliteit is, zei hij.

Khun Pornsak zei dat rivieren met een slechte waterkwaliteit meestal in de buurt van stedelijke en industriële gebieden te vinden zijn.

Voor het zwemmen in rivieren of meren moet iedereen controleren of ze stinken of donker zijn, en er mogen geen fabrieksrioleringen in de buurt zijn, zo voegde hij toe.

Pornsak wees erop dat er 16 rivieren waren waar het niveau van fecale coliforme bacteriën de 4.000 meest waarschijnlijke aantallen per milliliter overschreed, wat gevaarlijk is voor de menselijke gezondheid.

De negen rivieren met een slechte waterkwaliteit zijn: Chao Phraya (provincies Bangkok, Nonthaburi);  Nan (Phichit);  Jom (Sukhothai);  Tha Chin (Suphanburi);  Wang (Lampang);  Lam Pao (Kalasin);  Songkhram (Kalasin);  Mekong (Ratchaburi);  Pa Sak (Ayutthaya).

 De afdeling onderzocht ook de kwaliteit van het zeewater op 77 stranden in het hele land, voegde hij eraan toe, maar vergat “en passant” de namen te noemen.

Hij drong er bij bezoekers op aan om het weer te controleren voordat ze naar een strand gaan om op te passen voor giftige wezens, zoals kwallen en blauwgeringde octopussen.

De top 10 stranden met het schoonste zeewater zijn:
1. Thung Wua Laen-strand (provincie Chumporn)
2. Haad Rin (Soera Thani)
3. Bang Ben (Ranong)
4. Kai Bae (trad)
5. Sai Kaew (Rayong)
6. Chaweng Noi (Surat Thani)
7. Hin Ngam (Nakhon Si Thammarat)

8. Pak Bara (Satun)
9. Chan Damri (Ranong)
10. Pak Kor (Phan Nga)

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!