Komende maandag wordt er in Thailand géén alcohol verkocht

BANGKOK:- Komende maandag viert Thailand Makha Bucha, een boeddhistische religieuze dag, ook een 24-uursverbod op de verkoop van alcohol inhoudt.  

Op een van de belangrijkste dagen van de boeddhistische kalender is de verkoop van alcohol overal verboden, inclusief restaurants, bars, pubs, hotels, supermarkten en supermarkten.  Het 24-uurs alcoholverbod geldt van maandag 12.01 uur tot middernacht.

Overtreders van het verkoopverbod voor alcohol worden bestraft met een boete van maximaal 10.000 baht of maximaal zes maanden gevangenisstraf, of beide, volgens artikel 39 van de Alcohol Control Act.  

Er zijn vijf specifieke religieuze feestdagen in Thailand waar de verkoop van alcohol verboden is, dit zijn:

  • Makha Bucha (februari)
  • Visakha Bucha (mei)
  • Asarnha Bucha Day (juli)
  • Alsook het begin en einde van de boeddhistische vastentijd. 

Tijdens de Makha Bucha dagen zijn ook overheidsinstellineg gesloten, waaronder de immigratiedienst, het ministerie van Landtransport en de districts- en gemeentekantoren.

De meeste bankfilialen zijn ook gesloten, maar sommige winkelfilialen zijn mogelijk open.  Makha Bucha is de jaarlijkse boeddhistische feestdag die wordt gevierd op de eerste volle maan van de derde maanmaand van het jaar.  Het evenement markeert de verjaardag van de eerste volledige preek van de Boeddha.  

Op maandag beginnen veel mensen de dag met het verdienen van verdiensten en het geven van aalmoezen aan de monniken en s’ Avonds bezoeken boeddhistische toegewijden tempels om preken te horen of een ceremonie bij te wonen die bekend staat als “Wien Tien”.

Olleke bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!