Morgen 24 september zijn alle Thaise overheidskantoren, inclusief immigratie, in verband met Mahidol-dag gesloten

THAILAND:- Morgen, 24 september 2021, is het Mahidol-dag in Thailand. Als gevolg hiervan zullen alle overheidskantoren, met name de immigratiedienst, een dag gesloten zijn.  Het is echter nationale feestdag, dus verkoop van alcohol is toegestaan.  (Hoewel bars helaas nog steeds in het hele land wettelijk gesloten zijn in Pattaya en Thailand, dus alleen kopen in een winkel en mee naar huis nemen is wel toegestaan.)

Wat staat Mahidol-dag eigelijk voor?

Deze dag herinnert aan het overlijden van Prins Vader Mahidol Adulyadej, de “Vader van de Thaise Moderne Geneeskunde”.  Hij was de vader van koning Ananda Mahidol (Rama VIII) en de grote koning Bhumibol Adulyadej (Rama IX) van Thailand, en de grootvader van vaders kant van de huidige koning Vajiralongkorn (Rama X).

Het ministerie van Volksgezondheid organiseert deze dag  normaal gesproken met speciale activiteiten en medische professionals en artsen vieren de dag normaal gesproken met speciale evenementen.  Veel mensen nemen ook deel aan speciale dienstdagen om de gemeenschap bij te staan ​​ter nagedachtenis van zijn bijdragen.  Vanwege de huidige Covid-19-situatie in Thailand is het echter waarschijnlijk dat evenementen aanzienlijk worden verkleind of online worden verplaatst.  Hoe dan ook, de dag zal door veel Thais als belangrijk worden beschouwd, vooral die in de medische wereld, vanwege zijn bijdragen aan de gezondheid van de mens.

Terwijl de medische staf van Thailand Covid-19 blijft bestrijden, zal de dag dit jaar waarschijnlijk door velen in de gezondheidssector als dubbel belangrijk worden beschouwd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!