Monniken in Pattaya geloven dat het aantal afgenomen Covid19 infecties in deze kustplaats het gevolg is van hun groepsgebed eerder deze maand

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Eerder deze maand kwamen meer dan honderd boeddhistische monniken samen tijdens een gebedsceremonie in de Wat Chai in Zuid-Pattaya, één activiteit die toestemming kreeg van relevante functionarissen om door te gaan en plaatsvond onder talrijke Covid-19-voorzorgsmaatregelen.

De groots opgezette gebedsceremonie was bedoeld om het Covid-19-virus in het gebied ‘weg te bidden’ en gelovigen te motiveren.

Volgens Phra Panya Rattanaporn, die de gebedsactiviteit leidde, had het ritueel ‘geluk’ en karma gebracht in de stad en de provincie Chonburi, die onlangs een aanzienlijke vermindering van het aantal Covid-19-gevallen heeft gezien en onlangs werd verlaagd van  het hoogste niveau van Covid-19-beperkingen naar een lager niveau, waardoor dineren volledig kan worden geopend bij lokale restaurants en veel mensen weer aan het werk kunnen.

De ambtenaren van de Volksgezondheid van Chonburi hebben echter verklaard dat de afname van het aantal gevallen wordt toegeschreven aan het feit dat inwoners van de provincie sociaal afstand blijven houden, indien mogelijk vanuit huis werken en als geheel meewerken aan beperkingen en maatregelen zoals het vermijden van menigten en sociale bijeenkomsten.  Dit gaat gepaard met gemiddeld enkele duizenden Covid19 testen per dag, meestal gericht op ‘risicovolle’ locaties en plaatsen zoals bedrijventerreinen en mensen die met het publiek werken, zoals die bij supermarkten of taxichauffeurs.

Ondertussen heeft de politie van Pattaya de vermindering toegeschreven aan strikt toezicht en het stoppen van het houden van feesten, het rondhangen op lokale stranden en het afdwingen van de sluiting van uitgaansgelegenheden en soortgelijke instellingen waar mensen normaal samenkomen en een praatje maken.  De politie van Pattaya City is streng geweest in het afdwingen van bijeenkomsten van slechts twee mensen met betrekking tot het drinken van alcohol in het openbaar of het organiseren van kleine ‘feestjes’ op lokale stranden, met meerdere meldingen van arrestaties in de afgelopen weken en bijna dagelijkse herinneringen van wetshandhavers dat  dit is niet het moment om sociale bijeenkomsten te houden.

Pattaya is van plan om later deze week zijn eigen massale vaccinatieprogramma te starten, met als doel het ambitieuze doel te hebben om binnen een paar maanden 70% van de lokale bewoners volledig te laten vaccineren ter voorbereiding op een geplande heropening voor gevaccineerde buitenlandse toeristen in oktober.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!