“Thong Kam” de beroemde Thaise lachende buffel is na diefstal teruggevonden

~GESTOLEN GOED GEDIJT NIET~
(Oneerlijk verkregen goederen zullen op den duur tot problemen lijden)

CHAI NAT:- Een paar jaar geleden werd een buffel in Thailand  beroemd om dat het rund zou lachen. Onlangs werd de buffel uit zijn stal gestolen waarna de Thaise eigenaar, Khun Klao op zoek naar de buffel.  

Het duurde niet lang toen bleek dat de lachende buffel in een andere wijk werd gevonden nadat iemand hem al van de dief had gekocht.  Khun Surat Paewket, bekend als de 37-jarige Klao, diende op 16 mei 2021 aangifte in bij de politie in de provincie Chai Nat. Hij had ook beveiligingsbeelden van een verdachte blauwe vrachtwagen met een buffel achterin.  Klao ging toen op zoek naar zijn buffel in Chai Nat District en Uthai Thani District en vroeg de bevolking om informatie in te sturen als ze een buffel zagen.

Uiteindelijk vond Klao op 18 mei 2021 uur zijn grijzende buffel terug. De politie vond de buffel, Thong Kam genaamd, wat zich in het Engels vertaalt naar goud in het tambon Hunka, in het Chai Nat District.  Klao ging meteen naar de locatie en vond Thong Kam die onder een boom in de schaduw stond.  

Klao gaf de buffel een dikke knuffel nadat hij nooit verwacht had zijn lachende metgezel terug te vinden.

Thong Kam werd voor 60.000 THB aan een koper verkocht.  De koper fokt buffels voor de kost en had een boerderij tegenover waar het werd gevonden.  De verdachte liet de koper weten dat het zijn eigen buffel uit Wat Sing District was.  Hij wilde het verkopen omdat Thong Kam niet goed kon opschieten met zijn andere buffels

De koper vermoedde niets en kocht de buffel.  Ambtenaren inspecteren of bekijken of de koper zich schuldig heeft gemaakt heling.  De eigenlijke dief is nog niet gevonden, maar de politie werkt aan een arrestatiebevel en twijfelt er niet aan dat ze hem snel zullen vinden.  Klao verklaarde dat hij niet kon slapen of eten nadat Thong Kam vermist was.   Hij voelt zich nu weer opgewekt en goed uitgerust nadat hij Thong Kam een knuffel heeft kunnen geven.  Klao belooft een hek te herbouwen zodat niemand zijn beste vriend meer kan stelen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanoma News

Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Sanoma News

Eén gedachte over ““Thong Kam” de beroemde Thaise lachende buffel is na diefstal teruggevonden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!