‘Corruptie’ in het veldhospitaal is nepnieuws, aldus het ministerie van Volksgezondheid

~UIT DE DUIM GEZOGEN ZIJN~
(Een verzonnen iets)

NONTHABURI:- De geruchten over corruptie bij het opzetten van het grootste veldhospitaal van Thailand is nepnieuws, zo het ministerie van Volksgezondheid weten.

Het opgezette Bussarakham veldhospitaal in het Impact Muang Thong Thani-expositiecentrum in Nonthaburi kostte slechts 13 miljoen baht en niet 200 miljoen baht zoals ten onrechte op het internet wordt beweerd, zo verklaarde Khun Thongchai Keeratihattayakorn, een secretaris bij het ministerie.  Hij voegde eraan toe dat de nieuwe faciliteit zowel algemene patiënten als Covid-19-gevallen behandelt.

Khun Thongchai reageerde op een bericht op sociale media dat naar verluidt een veldhospitaal met 50 bedden liet zien, opgezet door vrijwilligers dat slechts 170.000 baht kostte, en dit vergeleek met het Bussarakham-ziekenhuis.

Het Bussarakham veldhospitaal werd afgelopen vrijdag door de premier en minister van Volksgezondheid geopend en heeft momenteel 1.092 bedden, maar kan worden uitgebreid tot 5.000 bedden.  Het behandelt Covid-19-patiënten met milde tot matige symptomen, opererend met een staf van 20 artsen, 130 verpleegsters en 10 apothekers, aldus het ministerie.

In de vier dagen sinds de opening zijn in totaal 267 patiënten opgenomen in het Bussarakham-ziekenhuis, van wie 61 met matige symptomen.  Sommige patiënten worden met zuurstof behandeld.

 “Als een patiënt een hogedrukzuurstofmachine nodig heeft, kunnen wij daarvoor zorgen.  Patiënten die ernstige symptomen ontwikkelen, worden overgebracht naar het Ramathibodi- of Siriraj-ziekenhuis.

Het Bussarakham-ziekenhuis beslaat 20.000 vierkante meter in de Challenger Hall van Impact en is verdeeld in twee zones: een ruimte met 270 bedden voor patiënten die zuurstof nodig hebben en een ruimte voor algemene patiënten.  Er is ook een tuin van kunstgras met banken en televisie waar patiënten kunnen ontspannen.  Ondertussen organiseert de afdeling Geestelijke Gezondheid stressverlagende activiteiten in het ziekenhuis, dat ook speelgoed aanbiedt voor jonge patiëntjes.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!