Het DDC streeft ernaar om Thailand in 2024 vrij van malariavrij te krijgen 

BANGKOK:- Thailand zou malaria tegen 2024 moeten hebben uitgeroeid, zo kondigde het Thaise departement van ziektebestrijding, het DDC, aan voorafgaand aan Wereld Malaria Dag, gisteren aan.

Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van DDC, liet in het afgelopen weekend weten dat Thailand gemotiveerd was door het thema van Wereldmalariadag 2022 – “Gebruik innovatie om de last van malaria te verminderen en levens te redden” – om de uitdaging aan te gaan.

Dr. Opas legde uit dat Thailand de ziekte binnen twee jaar met succes moet uitroeien dankzij de nieuwe innovatieve strategie die het sinds 2017 gebruikt om malaria te bestrijden. Hij zei dat dit plan het aantal infecties vorig jaar al met 72 procent heeft verminderd in vergelijking met vóór 2017.

Sinds januari van dit jaar heeft Thailand 731 malaria-infecties gezien, van wie 17 de ernstige P.falciparum-stam bleken te hebben opgelopen.  Degenen die getroffen waren door de ernstige spanning werden gevonden in Surat Thani, Kanchanaburi, Ratchaburi, Phetchaburi en Prachuap Khiri Khan.

 Opas vertelde verder dat het departement ernaar streeft om volgend jaar van de ernstige spanning af te komen, in overeenstemming met het doel dat is vastgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Hij voegde eraan toe dat het ministerie van Volksgezondheid samenwerkt met de ministeries van Defensie, Binnenlandse Zaken en Onderwijs om bewustmakingscampagnes te lanceren.

Ondertussen zei dr. Chanthana Padungthet, directeur van de National Vector Borne Disease Prevention and Control Division, dat haar divisie een Facebook Live-sessie zal lanceren om speciale online activiteiten te houden ter gelegenheid van Wereld Malaria Dag.

De Facebook-sessie bevat videoclips en een seminar met tips over hoe mensen zichzelf tegen de ziekte kunnen beschermen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!