Monnik in Zuid Thailand valt een oudere monnik met een zeis aan waarbij hij bijna afscheid van zijn neus moest nemen

TRANG:- De politie werd naar een boeddhistisch kantoor in deze zuidelijke Thaise stad geroepen nadat een monnik een andere had aangevallen.

Toen ze daar aankwamen, vonden ze veel bloed buiten de vertrekken van de monniken.  Khun Suthep of “Luang Phee Jazz”, 63 jaar oud, was al met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij had verwondingen aan het gezicht, waaronder een neus die los aan zijn voorgevel hing, zo meldde Daily News.

De aanvaller was jongere Phra Thanakrit, 30 jaar oud, die een zeis had gebruikt die ter plaatse was teruggevonden, zijn oranje gewaad zat onder het bloed.

Bij de aankomst van de politie voerde een andere senior monnik een onmiddellijke laïcisering uit, zodat hij geboeid kon worden afgevoerd. Phra Thanakrit vertelde de politie dat hij nog nooit een probleem had gehad met zijn meerdere.

Hij had de oudere monnik gebeld om te vragen of hij in plaats van de oudere man bij een ceremoniële bijkomst zijn rol mocht vervullen. Hij had het gevoel dat hij altijd buitengesloten werd als de oudere man in de schijnwerpers stond.

 “Geen sprake van, ik ben de gevraagde monnik en jij” was de nogal onheilige reactie gevolgd door wat meer grof taalgebruik.

Dit wekte woede bij hem op, dus ging hij naar de vertrek van de senior monnik, 300 meter verderop, in een woede dat van hij van plan was, de monnik een lesje te leren. Onderweg raapte hij echter een rondslingerende zeis op.

Hij beweerde dat hij hem slechts één keer had geslagen voordat ze om het wapen grepen, gaf toen zijn fout toe en wachtte tot hij zich aan de politie overgaf.

Daily News wist overigens te melden dat de jonge monnik in kwestie een geschiedenis heeft van mentale en drugsgerelateerde problemen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Daily News 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Daily News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!