Het einde van de boeddhistische vastentijd nadert deze donderdag en daarmee ook één 24-uurs alcoholverkoopverbod

BANGKOK:- Het einde van de boeddhistische vastentijd, ook wel “Awk Phansa” genoemd in het Thais, nadert deze donderdag 21 oktober. De dag brengt traditioneel ook een 24-uurs nationaal alcoholverkoopverbod met zich mee, hoewel het nog niet officieel is aangekondigd, maar het is bijna zeker dat het zo zou zijn.

Hoewel bars en uitgaansgelegenheden in het hele land gesloten blijven vanwege Covid19 virus en slechts een paar zandbakgebieden zoals op Phuket alcohol in restaurants mogen verkopen, zal dit ook voor de winkelverkoop komende donderdag gelden.

De Awk Phansa markeert jaarlijks het einde van de drie maanden durende boeddhistische vastenperiode en het einde van het regenseizoen.  Monniken zouden hun retraites van drie maanden beëindigen en terugkeren naar hun tempels en een normaal boeddhistisch leven leiden.

Op deze dag zouden Thaise boeddhisten traditioneel naar de tempels gaan om zowel verdiensten als offers aan de monniken te brengen.  De dag omvat ook de handeling van Pavarana waarmee monniken resoluties kunnen nemen en vergeving kunnen vragen voor eventuele overtredingen die tijdens de vastentijd zijn begaan.

Sommige conservatieve boeddhisten vierden het ook door zich te onthouden van vlees, roken en drinken, wat leidt tot het nationale verbod op de verkoop van alcoholische dranken in het hele land op elke boeddhistische feestdag.

Traditioneel gezien worden bars, nachtclubs en uitgaansgelegenheden bevolen te sluiten.  Zoals vermeld zijn ze echter sinds april van dit jaar landelijk gesloten vanwege Covid19.  Restaurants, hotels, supermarkten, etc. mogen allemaal geen alcohol verkopen.  Hoewel het niet tegen de wet is, wordt het drinken van alcohol afgeraden om het einde van de vastentijd te respecteren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!