Bangkok zet een panel op ter ondersteuning van stadsheropening

BANGKOK:- De gouverneur van Bangkok, Khun Aswin Kwanmuang, ondertekende gisteren een bevel tot oprichting van het Comité ter ondersteuning van de heropening van Bangkok voor buitenlandse toeristen ter voorbereiding op de officiële heropening volgende maand.

Zoals eerder aangekondigd verwelkomt Bangkok vanaf 1 november buitenlandse bezoekers uit landen met een laag niveau van Covid-19-infecties zonder in quarantaine te hoeven gaan, op voorwaarde dat ze volledig zijn gevaccineerd en negatief zijn getest via de RT-PCR-methode.

Het panel zal worden vergezeld door vertegenwoordigers van elk districtskantoor, het ministerie van Toerisme en Sport, het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het immigratiebureau en de luchthavens van Thailand.  Het zal ook bestaan ​​uit adviseurs van de Kamer van Koophandel en de Raad van Handel van Thailand, de Federation of Thai Industries, de Thai Hotels Association en de Thai Retailer Association.

Het panel zal opereren vanuit een nieuw opgericht commandocentrum in Bangkok City Hall 2 in het district Din Daeng.

De gouverneur vertelde ook dat Bangkok momenteel 3.307 hotels heeft die zijn gecertificeerd volgens de SHA-standaard (Safety and Health Administration) en 352 hotels die voldoen aan de SHA+-standaard.  Deze hotels zullen accommodatie bieden aan buitenlandse bezoekers terwijl ze wachten op het RT-PCR-testresultaat.

 “Wat betreft de vaccinatiegraad in Bangkok, ongeveer 69,77 procent van de totale bevolking is ingeënt met twee doses Covid-19-vaccin.  We denken dat we de doelstelling van 70 procent snel zullen halen”, zo voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!