De hoofdstad van Thailand, Bangkok zeer alert op apenpokken

BANGKOK:- Het stadsbestuur is zeer alert op apenpokkeninfecties in risicogebieden van de hoofdstad, inclusief plaatsen waar veel buitenlandse toeristen bijeenkomen.

De gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, riep de bestuurders van het stadhuis bijeen om de voorbereidingen voor apenpokkeninfecties te bespreken, nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) apenpokken afgelopen zaterdag had uitgeroepen tot “Public Health Emergency of International Concern”.

Na de bijeenkomst zei khun Chadchart dat volksgezondheidswerkers worden opgeleid over de ziekte, terwijl gezondheidscentra, klinieken en ziekenhuizen in Bangkok de opdracht krijgen om uit te kijken naar iedereen die mogelijk deze ziekte onder de leden heeft.

Daar bleef het niet bij, ook de Thaise vereniging van hoteliers werd gevraagd om alle hotels in Bangkok te instrueren om op zoek te gaan naar verdachte gevallen en deze te melden aan de districtskantoren van het stadhuis, zo verklaarde khun  Chadchart.

Daarnaast zijn alle apotheken in de hoofdstad gevraagd om hetzelfde te doen.  “Tot nu toe zijn er in Bangkok geen gevallen van apenpokken gemeld”, zei khun Chadchart.  “Kwetsbare gemeenschappen zoals Soi Nana, waar Nigeriaanse staatsburgers verblijven, worden echter nauwlettend in de gaten gehouden.”

In reactie op de aankondiging van de WHO heeft het ministerie van Volksgezondheid zondag de toezichtmaatregelen in het hele land verhoogd. Dit komt na de ontdekking van het eerste bevestigde geval van het land, een Nigeriaanse toerist die naar buurland Cambodja vluchtte nadat de diagnose van de ziekte was gesteld.  Hij zit daar nu in gedwongen isolatie.

Luitenant-kolonel Rung Thongmon, hoofd immigratie in Sa Kaeo, zei dat de Cambodjaanse autoriteiten hem hadden verteld dat de Nigeriaan werd behandeld voor apenpokken in een ziekenhuis in Phnom Penh. Na zijn herstel zal hij worden beschuldigd van illegale binnenkomst in een Cambodjaanse rechtbank, zei kolonel Rung.

Ondertussen gaat de zoektocht naar de nauwe contacten van de Nigeriaan in Phuket, waar hij de afgelopen maand verbleef, door.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Diverse Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!