Monnik in Centraal-Thailand gearresteerd omdat hij een bokser droeg en alleen een kamer huurde

NONTHABURI:- Eerder deze week ging de directeur van het boeddhistische bureau, Khun Khom Phattharakulprasert samen met kolonel Thanamet Wichitchariya, hoofdinspecteur van het politiebureau van Rattanathibet op pad om klachten van de lokale bevolking te onderzoeken.

De dorpelingen hadden het boeddhistisch bureau laten weten  dat er in Soi Samakkhi 9, in het tambon Tha Sai van het hoofddistrict een man woonde  die zich als monnik verklede, hij zou zelfs een bokser dragen. Dit was voor de directeur van het boeddhistisch bureau genoeg reden om de politie te vragen om samen naar het gebied te gaan om onderzoek te doen en bij de kamer om opheldering te vragen.

Bij inspectie bij de kamer werd een 64-jarige kalende man aangetroffen die op een monnik leek, hij droeg echter alleen een witte boxershort en geen shirt, in de kamer lagen gewaden, aalmoezen en stond er fitnessapparatuur opgesteld.

Onderzoek leerde dat de kale man, Khun  Suraphon Setthayanon heette en op 17 februari 2022 in de Ban Khayung-tempel in provincie Sisaket tot monnik gewijd was en sindsdien als Phra Suraphon Thammarat door het leven ging.

Bij ondervraging zei Phra Suraphon Thammarat dat hij inderdaad een Boeddhistische monnik was. Hij had besloten een kamer voor ongeveer 1 maand te huren, omdat hij in een boeddhistisch ziekenhuis in Bangkok voor oorsuizen behandeld moest worden en tevens een wortelkanaalbehandeling moest ondergaan, dus huurde hij een kamer in de provincie Nonthaburi om gemakkelijk te kunnen reizen. 

Wat betreft de dagelijkse uitgaven van hem, daar zouden leken voor zorgen, zijn vrienden en familie hadden fitnessapparatuur gebracht zodat hij op krachten kon blijven.

Maar voor al hetgeen de monnik op zijn kerfstok had, was gebleken dat dit in strijd bleek te zijn met de monastieke discipline. Monniken kunnen geen kamer huren of thuis blijven, laat staan een bokser dragen. 

Voorts was vast komen te staan dat de monnik in de afgelopen boeddhistische vastentijd niet in de tempel was gebleven. Daarom werd besloten dat hij onmiddellijk uit het monnikschap zou worden verwijderd.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!