Volgens het DSI hebben acht vleesbedrijven in Thailand voor bijna 1 miljard THB aan gesmokkeld bevroren varkensvlees verkocht.

BANGKOK:- Volgens de DSI zijn acht bedrijven betrokken bij de vermeende smokkel van bevroren varkensvlees om in Thailand te verkopen, en verdienden vorig jaar samen bijna een miljard baht aan inkomsten.

Maar het grootste deel van de omzet werd gegenereerd door Rainbow Group Co Ltd, terwijl de andere verdachte bedrijven slechte bedrijfsprestaties leken te hebben, dit volgens bevindingen van de Thaise krantThansetthakij.

Uit Thansetthakij-onderzoek bij het Department of Business Development kwamen de volgende financiële prestaties naar voren:

– Rainbow Group Co Ltd: omzet van 938,74 miljard baht; kosten 937,48 miljard baht en een winst van 1 miljoen baht. Het is geregistreerd als een vee- en onderzoeksbureau.
– RTN Overseas Co Ltd: omzet van 4,7 miljoen baht; uitgaven van 3,54 miljoen baht en een winst van 1 miljoen baht. Het is geregistreerd als logistiek- en opslagbedrijf.
– The Cube Logistics Co Ltd: Het bedrijf heeft zijn financiële rapport niet bij de afdeling ingediend. Het is geregistreerd als een bedrijf dat logistieke en opslagdiensten verricht.
– Good Water Equipment Co Ltd: Geen inkomsten en 10.700 baht uitgaven met een verlies van 10.700 baht. Het bedrijf is geregistreerd als groothandel.

– Kanta Thai Frozen Fish Ltd. Deel: omzet van 15,31 miljoen baht; uitgaven van 14,562 miljoen baht met 684.913 baht winst. Het is geregistreerd als handelsonderneming in diepgevroren vlees.
– My House Trading Co Ltd: Inkomsten van 9.500 baht, uitgaven van 10.000 baht en een verlies van 500 baht. Het is geregistreerd als een douane-inklaringsbedrijf.
– Sahatsawat Foods Ltd Deel: Het bedrijf heeft vorig jaar geen financieel rapport ingediend. Het is geregistreerd als handelsbedrijf voor zeevruchten.
– Sea World Frozen Food Co Ltd: het is een export- en importbedrijf dat in juli vorig jaar werd geregistreerd en nog geen financieel rapport had.

De namen van de bedrijven werden aan de media vrijgegeven nadat premier Srettha Thavisin de politie en andere overheidsinstanties herhaaldelijk had opgedragen het optreden tegen de grote smokkelaars van bevroren varkensvlees op te voeren. 

Premier Srettha was boos dat het gesmokkelde varkensvlees ervoor had gezorgd dat de prijs van varkensvlees was gedaald, waardoor de Thaise varkensboeren verliezen leden.

Tijdens de kabinetsvergadering op dinsdag vertelde Srettha het ministerie van Justitie en het Department of Special Investigation (DSI) om de grote vis in het varkensvleessmokkelnetwerk te vinden.

Op 18 november vertelde een DSI-officier aan verslaggevers dat zes verdachten die verband hielden met de varkensvleessmokkel waren gearresteerd en tijdelijk op borgtocht waren vrijgelaten.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!