Monitor hagedis komt in een waterpomp vast te zitten en veroorzaakt overstroming in Bangkok 

BANGKOK:- Na uren van zware regenval hebben gistermiddag zware overstromingen het verkeer in het Bang Khen-gebied van Bangkok stilgelegd.  In eerste instantie konden ambtenaren van het Bureau of Drainage niet begrijpen waarom vier pompen die waren ontworpen om overstromingswater uit de weg te pompen, niet meer werkten.  

Toen ze de machines controleerden, vonden ze een enorme monitorhagedis – of “tua hia” in het Thais – vast in een van de pompen.

De overstroming vond gistermiddag plaats op Ratchadapisek Road en Phahonyothin Road, in het gebied dat Bang Sue en Chatuchak verbindt.  De vier kapotte pompen veroorzaakten diepe overstromingen bij de Bang Khen-rotonde, de Soi Ram Inthra 21 en het Khlong O – Rang Kaew-pompcentrum.

Het districtsbestuur van Bang Khen riep het  personeel van het Bureau of Drainage ter plaatse, die het reptiel veilig verwijderden en de pompen weer aan het werk kregen.  Kort daarna was het waterpeil en het verkeer weer normaal.

U zult vaak Aziatische watermonitorhagedissen zien zwemmen in één van de klongs – of kanalen van Bangkok – of in het meer bij Lumphini Park.  Hoewel ze graag een duik in het water nemen, is het bekend dat ze tijdens hevige regen beschutting zoeken en soms bij mensen inbreken om aan de storm te ontsnappen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Matichon.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!