Moeder van verdronken padvinder in Kalasin beschuldigt schooldirecteur van nalatigheid

~AAN ALLES EEN KLEURTJE WETEN TE GEVEN~
(Voor alles wel een uitleg weten)

KALASIN:- Een vrouw beschuldigt een schooldirecteur in de Isaan-provincie Kalasin van nalatigheid nadat haar zoon tijdens een padvindersmissie in een nabijgelegen moeras verdronk.

De leraren merkten niet dat de 15-jarige Noppakao Sita ontbrak.  Zijn lichaam werd later die avond rond 20.00 uur gevonden na een lange zoektocht door lokale duikers geborgen.

Leraren die het verkenningsprogramma runnen, zetten een schijnoorlog op waarbij ze stenen gooiden, alsof ze bommen waren.  De studenten kregen te horen dat ze in het moeras moesten springen om de ‘bommen’ te ontwijken.  De politie vermoedt dat Noppakao niet kon zwemmen en werd gedwongen deel te nemen.

Over diepe delen in het moeras werd niets gezegd, aldus de leerlingen, ook waren er geen reddingsvesten of rubberboten tijdens de missie aanwezig.

Toen Noppakao niet van school niet thuiskwam probeerde zijn moeder, de 48-jarige Buachuen, contact op te nemen met de Ban Na Kor Wittayakom School.  Het personeel wist niet waar hij was en waarvan zij zegt dat het hen niet leek te interesseren.

De buren en het dorpshoofd gingen op zoek naar Noppakao.  Na de lokale huiszoeking belden ze de politie.

De directeur van de school, Khun Suntara Kullasa vertelde tegen Thaise media dat Noppakao’s naam niet op de lijst van deelnemers voor de scoutactiviteit stond, wat mogelijk de reden zou kunnen zijn waarom leraren niet bemerkt hadden dat hij vermist was.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: posttoday
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: posttoday.com

Eén gedachte over “Moeder van verdronken padvinder in Kalasin beschuldigt schooldirecteur van nalatigheid”

  1. Ja, dat padvinder-gedoe staat ook bij ons ter discussie. Allereerst: Wat is het nut? En dan zien wij in de dorpen kids in groepjes van 10 langs de wegen lopen, zonder begeleiding van een teacher. Nu onze dochter naar de ‘basis-school’ gaat hebben wij er ook problemen mee als zij zonder gegeleiding de straat op gestuurd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!