Het Thaise ministerie van landtransport roept voertuigbezitters op om de mobiele app te gebruiken om autobelasting te betalen

~DE DIGITALE SNELWEG~
(Alles gaat tegenwoordig bijna via het internet)

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van landtransport heeft de bezitters van voertuigen gevraagd om de speciale app van het departement gebruiken om hun jaarlijkse autobelasting te betalen.  

Khu. Yongyut Nakdaeng van de DLT zegt dat betalen via de app het risico op Covid-19-overdracht zal helpen verminderen.  Automobilisten ontvangen binnen 5 dagen de belastingschijf op de post.  Thais sprekende voertuig-bezitters kunnen de DLT-hotline op 1584 bellen voor meer informatie.

 “Automobilisten kunnen het bewijs van de betaling die door de app wordt gegenereerd, tonen aan politieagenten terwijl ze wachten op een nieuwe belastingsticker.  Deze services zijn alleen beschikbaar voor voertuigen die zijn vrijgesteld van keuring, terwijl belasting voor voertuigen die gekeurd moeten worden betaald kan worden bij de kantoren van de afdeling, postkantoren of aangesloten commerciële banken. “

Khun Yongyut zegt dat er ook een aantal andere manieren zijn waarop chauffeurs hun wegenbelasting kunnen betalen zonder de kantoren van het departement te hoeven bezoeken.  Deze omvatten diensten zoals Counter Service en de mPAY Wallet en True Money Wallet-apps.  Daarnaast kunnen de automobilisten ook online betalen op de website van het departement.

Volgens een artikel van de “The Nation” bezoeken de meeste mensen nog steeds de DLT om hun autobelasting te betalen.  

Van de 503.754 Bangkok-chauffeurs die vorige maand autobelasting betaalden, deden 397.702 dat bij het DLT-kantoor, waarvan 58.914 gebruik maakten van de drive-through-service.  31.134 betaalden op de website van de afdeling, 2.024 gebruikten de app, 904 gebruikten de automatische kiosk, 11.184 betalingen werden gedaan via de balieservice, 1.235 automobilisten betaalden bij hun lokale postkantoor, 621 gebruikten de mPAY- of True Money-app, terwijl 36 via de bijbehorende  commerciele banken.

 Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  meanderingtales.com
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!